miercuri, 11 noiembrie 2009

Moş Crăciun, tu eşti darnic şi eşti bun

- Mami, vreau să îi scriu lui Moş Crăciun.
- Acum?
- Da. Trebuie să aibă timp, durează până ajunge scrisoarea la el. Apoi să aibă timp spiriduşii să le facă pe toate.
- Ooooo. Vrei mai multe?
- Da. Vreau multe! Vreau toate jucăriile despre care tu ai spus că sunt prea scumpe. Stai liniştită, mami. I le cer Moşului, că el are bani. Roxanaaaa, să-i scrii şi tu.

Am schimbat priviri cu tati. Am înghiţit amândoi în sec.
- Mă duc să fumez o ţigară, mi-a spus cu glas stins.
I-am strecurat printre dinţi:
- Cred c-o să fie ultima. Lasă-te de fumat. Nu mai ţine.
P.S. N-a reuşit să termine lista aseară. O continuă şi astăzi.

21 comentarii:

Loriana spunea...

Aoleu si vai de voi! Ce bine ca Daria nu stie sa scrie...

Ana-Maria spunea...

Ohooo,deci si la voi o sa vina Mos Craciun cu TIR-ul...bun asa!:)))
Si,Dano draga,degeaba se lasa tati frunza de fumat...tot aia este.Moi ne-am lasat amandoi de fumat,de vreo 6 luni si tot inghitim in sec si ne uitam unul la altul....asa ca bafta maxima!:))
Spor la lista,frunzulitelor!:))

ileana spunea...

deja ma ia cu lesin :))
ai mei nu au initiative de-astea si nici nu le dau idei si nici nu-i incurajez :D

tetris spunea...

Asta "Vreau toate jucăriile despre care tu ai spus că sunt prea scumpe. Stai liniştită, mami. I le cer Moşului, că el are bani." e beton!!!!!!! Nu poti spune ca nu ai copii intelegatori :D
La multi ani si multa sanatate bunicii tale!

Danae spunea...

Loriana INCA nu stie sa scrie...
Ana Bafta pentru toti. Ce ne facem, soro?
Ileana Stiu, si pe mine. Deja facem planuri "subversive" cum sa o determinam sa scurteze lista aia.
Tetris Da, stiu. Aseara imi venea si sa rad de replica, dar si sa ma dau cu capul de perete, fiindca stiu ca nu pot sa le iau pe toate. Esti o draguta. Multumesc din suflet pentru urare.

Anonim spunea...

Draga de ea ... cata inocenta!!!

Ana-Maria spunea...

Danuta draga,singurul lucru care ne-a ramas de facut , e sa ne facem ca ploua!:))))

Anonim spunea...

Haha, Silvia i-a scris Mosului de prin septembrie :). De atunci a mai scris 3 scrisorele, ca intre timp a mai vazut reclame cu jucarii si s-a razgandit...adica gresesc, le-a adaugat caci le vrea pe toate din scrisorele. Eu i-am spus ca mosul nu le va putea aduce pe toate, ca va selecta. Trebuie sa ii ajunga banii pentru toti copiii si e econom :).
Printre altele Silvia vrea un hamster(asta in nici un caz nu va primi, desi ii tot repet asta, ea tot spera...) si un lillebror(adica un frate mai mic) :)) care e la fel de irealizabil. Cand i-am spus ca fratii mai mici ii naste mama la spital, chit ca stia, mi-a spus ca vrea un frate din acela infiat...

Anonim spunea...

Miha, e tare SIlviuta ta!!! Hahahhaaaa ...

Danae spunea...

Petro Asa e. Si e dezarmant. Tati s-a inmuiat. Toata ziua m-a batut la cap sa le luam totusi papusile alea... si una singura e vreo 2 milioane.
Ana Azi incerc sa mai negociez cumva... sa mai scurtez lista.
Mihaela Aseara i-am spus si eu ca Mosul nu poate sa aduca tot ce vrea. S-a suparat. Pe mine! Ba da. Va aduce. O sa aduca o parte la serbare, alta parte la bunici si restul acasa. Asa mi-a raspuns. No comment.
Iar Silvia, cu fratiorul, hihihi, de ce nu se poate???

ileana spunea...

io propun sa scoatem programele de desene de la TV si sa ne rugam sa uite reclamele pana la craciun :)) Asa ne descurcam cu astia de vor jucarii.
Dar ce ne facem cu Silvia? :))

Simona spunea...

Oare n-ar merge sa o iei la sentiment si sa ii spui ca pentru fiecare cadou in plus, un copil amarat o sa ramana fara? Sa-si aleaga cateva (cate spuneti voi) si restul sa ramana pe anii urmatori (cand lista se va modifica, evident...)? Zic si eu, ca inca nu mi-a venit vremea, al meu inca nu cere, dar acusi o sa ma vad si eu in aceeasi situatie...

Danae spunea...

Simona, sa stii ca incerc orice... saru-mana de pont.

Anonim spunea...

:)) Pai nu "poci pentru ca sa" cresc acum inca un prunc. Ca de facut nu-i greu hihihi :)). Si oricum nu de Craciunul asta, poate mai peste 2 ani cand am si eu cu ce sa intru in maternitate...la bani ma refer acum. Ca pana nu apuc sa muncesc si eu vreo 10 luni parca...stau si cresc copii cu nasturi! :))
da, m-am uitat pe blog, scrisoarea Silviei era din august...Hai ca de frate a mai uitat, ca i-am spus ca nu e asa usor nici sa adopti un copil, ca nu se face ca te duci la magazin sa il iei, ca dureaza, etc... ca de facut un alt copil e altceva decat sa aduca mosul jucarii, oooof, am parlamentat si discutat destul. S-a facut ca a inteles...
Problema care a ramas si a zis-o din nou profei de la fritids alaltaieri cand am avut dupamasa de cafea la scoala, ca ea STIE ca mosul ii va aduce un hamster...si eu nu vreau defel, nici Ovi! Imi ajung 2 animale in casa, zau ca imi ajung(si ne ajung). Toooot parlamentez si ca Mosul nu aduce animale, dar a vazut ea caini si pisici(la tv la filme sau desene) aduse de mos...
Apropo de frate mai mic, l-am luat pe Morgan spunandu-i ca el e fratele ei mic...dar nu e multumita. Ca ea vrea un copil cu care sa se joace, asa de 3-4 ani si pe care sa-l sicaneze probabil :). Ca Morgan o zgarie si nu o asculta...:).

Dana, e complicat la voi ca are Mosul atatea locuri de lasat cadouri...pai tot trebuie si voi sa le luati si la camin si la bunici(bunicii poate mai contribuie si ei, nu?) si cumva le luati pe cele mai importante. Sau daca nu puteti lua tot, atasati cadourilor o scrisoare de la mos in care sa le spuna fetelor ce motive a avut sa nu le aduca toate(nu gen ca nu au fost cuminti, ci ca a dus si la alti copii saraci, cum zicea Simona). Daca spui ca nu merge sa le spui tu, ca ele trateaza cu mosul :).

alina spunea...

Dana, ii puteti raspunde cu o scrisoare de la Mosul, in care sa li se explice ca fiecare copil primeste maxim 2-3 cadouri de Craciun, pentru ca Mosul o fi el darnic, dar mai sunt asa de muuuulti copilasi pe lume ... trebuie sa le duca si lor ceva! :)
Vad ca si Simona e in asentimentul meu. :)

Danae spunea...

Da, fetelor, exact asa vom proceda. Am scrisoarea la mine. O voi posta.
Aseara ne-am intalnit cu Luca si Ilinca si i-am explicat ca ei nu isi doresc atatea cadouri, ca vor si ei cate un cadou frumos si atat.
Mi-a spus in dimineata asta ca accepta (cu jumatate de gura) ca Mosul sa aduca "ce poate".
Mihaela da, bunicii cumpara si ei cadoul lor, dar oricum sunt destule locuri in care vor trebui sa primeasca cate ceva.
Si la voi e o problema cu hamsterul. E greu sa stii ca va fi dezamagit copilul tau, dar nici nu i se pot accepta toate. Nu?
Alina mi se pare excelenta ideea cu scrisoarea. Cu siguranta o voi aplica.

Cris spunea...

mie sincer mi-e frica... de acea scrisoare (btw, o sa fie tema la concurs in prima saptamana de decembrie, cu desenul atasat ;) ).
ma enerveaza la culme mosul asta care vine peste tot. se baga in sufletul nostru si la gradi, sia casa, si la bunici... nu de alta, mi se mare normal ca sa fie mai "mare" cadoul de acasa. si la gradi sa aduca ce poate. dar lui pooate sa-i aduca unul "mic" si la ceilalti unul "mare"?! nu e drept. normal ca nu e drept, caci anul trecut am stabilit toti ca le cumparam ceva se sa incapa intr-o cutie de pantofi, si impachetam frumos, desfac acasa, fiecare aceeasi dimensiune... dar... uite ca vreo 2-3 nici nu puteau cuprinde cu bratele cadoul... si eu ce sa raspund... "dar de ce lu X i-a adus unul mare?! ca e cel mai obraznic de la noi din grupa!" nu-i corect...

Danae spunea...

Cris, macar la serbarea de anul trecut de la Oana asa a fost. Cu cadouri in cutii de pantofi. Acceptabil. Cu tate ca nu a primit ce si-a dorit.
Durerea cea mai mare e ca la serbarea Oanei primesc si fratii/surorile cadouri. deci, 2 cadouri o data.
Acum avem serbare si la Roxana si se urmeaza aceeasi priocedura. Asadar, inca 2 cadouri.
Plus acasa, plus la bunici.
Mda... Mosul asta. de ce n-o fi existand pe bune?
(Care zici ca va fi proba? Scrisoarea catre Mos?)

Anonim spunea...

Io macar nu am treaba ca aici mosul vine NUMAI acasa. La scoala nu se sarbatoreste, aici e Sf. Lucia o sarbatoare importanta si atunci fac serbare, mosul e considerat ceva in familie, nu se striga despre el in gura mare. In magazine mai vezi mosi, dar nu dau cadouri, sunt doar de reclama. da, e cam fada aici sarbatoarea pentru noi obisnuiti cu atata fast...dar ne scapa pe noi de griji :).
Si cum nu avem nici bunici, matusi sau alte rude...am scapat! prietenii nostri cumpara fetelor cate o mica atentie pentru ca mergem la ei la masa sau vin ei la noi...dar nu ceva important.

Dana, va fi dezamagita dar am avertizat-o. Nu va fi surprinsa...si cum te sfatuiam si eu, cadourilor le vom atasa o scrisorica de la Mos in care ii va explica Silviei de ce nu a adus hamsterul...Si fratiorul :).

ileana spunea...

ideea asta cu scrisoarea de la mosh e geniala. daca se intrec si ai mei cu gluma, lasa si la noi moshu o scrisoare :))
cristino, de ce imi strici tu armonia din casa si pui proba la concurs scrisoarea catre mosh? noi nu avem obiceiul asta si chiar ma felicitam ca nu l-am instituit :))

Danae spunea...

Ileana... Hihihihi

Trimiteți un comentariu