Mă simt stingheră șă redeschid ”agenda de umplut cu amintiri”. Totuși, simt că ar fi momentul. Sunt atât de multe întâmplări trecute care și-ar fi găsit locul între paginii acestei agende. Da, da, multe de tot! E prea greu să le reiau pe toate.
Ce-am mai făcut în această vreme?
Păi...
Roxana...
- A terminat grădinița.
- Apoi a început școala, cu noua și ”minunata” clasă pregătitoare.
- Și după încă un an, azi-mâine (la propriu) termină clasa 1.
Știe acum să citească, să scrie frumos și rapid, să povestească și, mai ales, să adune și să scadă. Cel mai mult pretinde că-i place matematica și sunt foarte mulțumită de evoluția ei, mai ales că meritul îi aparține chiar ei în cea mai mare măsură (Prietenii știu de ce!)
- Este extrem de relaxată în privința școlii și a rezultatelor, care - culmea! - sunt de top. Dar mă încântă faptul că le-a obținut fără să se streseze, ci doar din plăcere, nu din constrângere.
- E la fel de veselă, de haioasă, de sociabilă și de copilăroasă ca și până acum.
Oana...
- A terminat clasa 1, apoi pe-a doua, pe-a treia, toate cu rezultate excelente, cu teancul de diplome și medalii aferente sistemului tradițional ”gratuit” de învățământ românesc.
- ... E deja domnișoară. Termină clasa a patra, ba chiar a primit un ecuson pe care scrie ”Absolvent al ciclului primar” și i se pare extraordinar că va învăța după-amiaza de anul viitor.
Aseară a răsfoit manualele de clasa a cincea primite de la școală. A distrat-o manualul de Educație tehnologică și cel mai mult i-a plăcut că are rețete de pizza. Am stabilit ca de-acum înainte să se apuce de experimentat, așa că promit să imortalizez momentul în care voi mânca din primul ei preparat.
A trecut la manualul de Lb. română și s-a speriat de cazurile substantivelor. Apoi s-a gândit că ar fi bine să le învețe deja!!! Așa că s-a lămurit ce înseamnă cazul nominativ, acuzativ, ba chiar și despre dativ și genitiv a continuat. I-am explicat că e devreme, că n-are rost, dar a insistat, a spus că ”Nu strică!!!”. La final, însă, mi-a pus o întrebare extrem de pertinentă: ”La ce ne ajută în viață să știm în ce cazuri sunt substantivele dintr-o frază?” Să fiu sinceră, n-am știut să spun la ce ar putea să o ajute după ce își va da examenele la care ar putea să apară astfel de cerințe. Hmmm...
- S-a apucat de învățat engleza. Și-i place foarte mult, iar eu sunt extrem de încântată. Are un scop foarte bine fixat, pe care m-aș bucura să-l împlinească: vrea să devină medic veterinar în Australia. Exact așa! E fascinată maxim de emisiunile de pe Animal Planet. De-acolo i se trage idealul. Deci, da, vrea să învețe foarte bine limba engleză pentru ca să se descurce perfect în Australia.
- A trecut printr-o etapă în care a încercat să își împlinească dorința de a deveni cântăreață. S-a convins rapid că nu este suficient talentul, nici chiar dacă este împachetat în multă muncă, trebuie să ai și alte ”atuuri” pentru a ajunge să câștigi premii măcar (ca să nu ne aruncăm tocmai la trofee). Așa că am depășit perioada, cu amintiri și plăcute și dezamăgitoare, dar care i-au dat o lecție de viață și care au întărit-o.
În seara aceasta avem serbările. Fix la aceeași oră, dar, desigur, în locații diferite. Odată și-odată trebuia să ni se întâmple, că prea am avut noroc atâția ani.
După ce ne-am supărat, am împărțit cu tati atribuțiile, aparatele foto și copilele. Ne descurcăm noi și acum!
Mâine, poimâine vin cu amintiri, cu ceva concluzii și cu veselia că... IEEEEE!!!... INTRĂM ÎN VACANȚĂ!!!

7 comentarii:
Welcome back, my friend. Asa-i ca ti-am facut pofta de scris pe blog? :)) Trebuie sa si continui. Te pup. Va pup pe toti.
Multumesc, draga mea. Si eu pe voi toti! Mi-aminteam mai devreme momentul in care ne plimbam amandoua pe Unirii si ne intrebam daca nu cumva a nascut Cami... Oh... e mult de-atunci, asa-i?!
Oh, nu e mult deloc, suntem la fel de tinere si sprintene. Doar copiii au 10 ani mai mult :)))
Asa, asa, continua!!
Btw, cazurile substantivelor sunt de baza. De la ele incepe frumusetea gramaticii limbii romane, si, invatate cum trebuie, te scapa de situatiile din seria "copiii care i-am invitat"... :). eu i le-am mai pomenit lui andrei cand au facut formele pronumelui personal - si mi se pare o tampenie sa le inveti fara sa stii cazurile... la fel cu folosirea virgulei pentru vocativ, cand tu nu inveti vocativul... o abrambureala completa gramatica asta de ciclu primar, mai bine o lasau toata la gimnaziu, si nu o rupeau asa!
Doamne ce a trecut timpul, parca ieri eram insarcinate si disperate de nastere.
Te pup.
Oau ce ma bucur ca o sa va citesc iar ! Si ce au crescut frunzele...uimitor.Welcome back ! va pup
Multumesc muuuuuuuuuult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trimiteți un comentariu