vineri, 17 septembrie 2010

Întrebarea zilei

Dimineaţa mea se poate spune că a fost standard în ultima săptămână.
Ies din casă, vijelioasă.
De mâna dreaptă o ţin pe Oana, care îşi cară trolerul după ea. Pe la mijlocul drumului, îl preiau eu, alături de mâna ei, în aceeaşi parte dreaptă.
De mâna stângă o am pe Roxana, ca are un mers de copil de 4 ani, cu paşi mici, legănaţi, ţopăiţi pe alocuri, sau chiar săritori de băltoace imaginare. Pe umărul stâng încerc să ţin geanta, care, desigur, cade la perioade regulate de câteva secunde. Toate astea îmi produc o deplasare uşor nefirească, ca în dansurile de prin discoteci. Reţineţi că în permanenţă sunt în deplasare.

Primul popas este la şcoală, unde plasez ghiozdanul în spatele Oanei, o pup şi-i transmit ce să facă, ce să nu facă după care o împing spre uşa şcolii. De acolo e pe cont propriu.

Continui alergarea, mult uşurată, către grădiniţă.
Pe traseu facem slalom printre zeci?.. sute?... mii de părinţi şi odrasle care în aceeaşi zonă împart aleile către două şcoli şi-un cămin.
(Ieri Roxana m-a întrebat: Mami, de ce ne grăbim? Se închide grădiniţa?)

Aveţi, deci, imaginea în faţa ochilor minţii. Da?

Ei bine, azi dimineaţă, fiind în acest moment al deplasării, primesc întrebarea zilei:
- Vreau să-mi explici ceva, mami. Cum a făcut Dumnezeu oamenii?

I-am promis o explicaţie amplă pentru seara aceasta.
Deci cum? Ce ar trebui să-i spun?

9 comentarii:

tetris spunea...

Intrebari usoare nu are? :)

Cris spunea...

i-a modelat ca din plastilina, numai ca din pamant, i-a atins cu o bagheta magica si le-a dat viata, cam ca zana din pinocchio... si gata, noapte buna!

Mamiţuni spunea...

Te-ar ajuta versiunea biblica?

Anonim spunea...

Bay Danuto , fii-ta face gradinita la Oxford , pacatele mele? :D :D :D
In fine , parerea mea este sa ii raspunzi cu o intrebare , ceva de genul "Tu cum crezi ca a creat Dumnezeu oamenii?" si daca nu iasa nimic , baga versiunea cu Al de Sus ce a luat o mana de noroi , a modelat femeia si barbatul , le-a suflat aer in gura si gata Facerea...Asta daca e vorba de Al de Sus.Si o ideea ar mai fi sa mergeti , daca aveti timp , la biserica duminica , dupa slujba , si roaga parintele sa te ajute....el stie tare bine sa dea raspunsul corect.Si , daca nu ai vreme , vezi ca exista carti speciale pentru copilasi unde se explica pe limba lor facerea lumii....Succes maxim si nu te mai grabi la Oxford , ca e deschis de dimineata pana seara! :D
Ptiui ca scumpa e fatuca ta! :D

Anonim spunea...

Ce simpatica e fetita. Si dupa ce ii expici cum a creat Dumnezeu lumea, sa te gandesti sa ii explici si de ce. Asta e ce-a mai mare dilema. De ce? Multa bafta la inventat raspunsuri.

alina spunea...

cred ca raspunsul numai tu il ai. atata. sa i-l zici din suflet. si va fi cel bun. oricum, minunata intrebare si minunat copil!

Danae spunea...

Am aflat ca dilema a pornit de la cele cateva cuvinte pe care i le-a spus Oana care avusese prima ei ora de religie.
Am incercat sa ii explic putin, pe intelesul ei, cum a creat Dumnezeu pe Adam mai intai si apoi pe Eva.
Si dupa ce m-a ascultat m-a intrebat:
- Si pe mine tot asa m-a creat?
- Da.
- Si atunci cum am ajuns la tine in burtica?
Of...

Zina spunea...

"Unii oameni spun că Dumnezeu a creat oamenii pentru că se simţea taare singur pe pamânt. S-a privit în apa unui lac, a amestecat pamânt cu apă şi din lutul acela a făcut dupa chipul său primul om. Dar stătea ca o statuie şi Dumnezeu se plictisea mai departe. Atunci a suflat peste omul din lut şi acesta, Adam, s-a însufleţit şi a început să se mişte...După ce a apărut şi Eva, cei doi au început să facă, la rândul lor, oameni, aşa cum te-au facut mama şi tata pe tine.
Alţi oameni au alte păreri, pe care ai să le afli pe măsură ce ai să creşti şi ai să înveţi bine la şcoală..."
Cam aşa i-am spus eu băiatului meu !
Dacă vreţi să aveţi la îndemână şi alte povestiri pentru copii,veniţi pe blogul meu, lecturirecenzate.ro. Vă aştept cu drag, pe toţi !
Zina

Danae spunea...

Exceptional, Zina. MULTUMESC!!!

Trimiteți un comentariu